Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Μουσικολογική Ημερίδα

Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Μουσικολογική Ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», με τίτλο: «Ψαλτική Τέχνη, Προϋποθέσεις, Παράδοση και διακονία», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων , και υπο την αιγίδα των Ιερών Μητροπόλεων «Τρίκκης και Σταγών» και «Σταγών και Μετεώρων» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων)

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του σωματείο Αθανάσιος Δημητρίου ,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης και η αντιδήμαρχος Τρικάλων κ.Σοφία Αλέστα.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι: π. Χρήστος Κυριακόπουλος με θέμα : «Η παρουσία του ιεροψάλτου στα τελούμενα εντός του ιερού ναού», Ο Κύριος Δημήτρης Κυριακόπουλος , με θέμα : «Συγγένεια, Ομοιότητες και Διαφορές ,της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με την Δημοτική μας Μουσική» ,Η ιατρός Κυρία Γεωργία Καλομοίρη ,με θέμα : Τρόποι προστασίας των φωνητικών χορδών, και τέλος ο Κύριος Ανδρέας Ιωακείμ με θέμα, «Η παιδαγωγική αποστολή της ψαλτικής τέχνης και ο ανεπίγνωστος ζήλος των ψαλλόντων.»

Πλήθος ιεροψαλτών και φιλόμουσων ακροατών παρακολούθησε την ημερίδα η οποία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Close Menu